LA CALCULADORA



Este script y muchos mas están disponibles en
Mundo Javascript

8 de febrer del 2010

EL SALLY LUNN




El Sally Lunn
A la ciutat de Bath, roman inalterable la cuina medieval a la que se sup


osa, va néixer la recepta d’aquest tradicional pa anglès.
En la cultura culinària anglesa, el Sally Lunn constitueix una de les receptes més tradicionals pel que fa a pastisseria es refereix. En la majoria dels casos, se l'associa amb l'hora del te ja que la seva esponjosa presentació resulta ideal per acompanyar confitures de fruita i formatge crema.
El Sally Lunn a nivell de pans, gaudeix de la mateixa reputació que pot tenir el syllabud en el ram dels Budin (un plat medieval preparat a base de crema, vi blanc i suc de llimona) o la coca Bakewell, recoberta de melmelada, ametlles i gelat.
Hi ha nombroses històries al voltant del seu veritable origen. Una de les de major fonament, narra que el nom del referit pa, es deu al d'una noia-filla d'un forner que treballava a la ciutat de Bath, a l'oest d'Anglaterra-que es va fer famosa per idear la fórmula que, base de blat, llet, mantega i una mica de mel, va generar admiració entre els que ho consumien gràcies al seu delicat sabor.
En virtut de què el pasta s'assembla en la seva elaboració a un brioix, molts van arribar a especular que la noia que li va donar el nom era realment una hugonot, terme que utilitzo per identificar els protestants calvinistes que van sorgir a França a mitjans del segle XVI.
La història compte que justament, el nom de Sally Lunn, va ser una composició fonètica derivada de les paraules franceses "sol et lune"-que en català es tradueixen com sol i lluna-en al.lusió directa a la forma arrodonida i brillant que obtenia la massa després de ser enfornar.
Per a altres experts en la matèria, el vocable resulta de la paraula "solimeme" que descriu un tipus particular de pa que certament, formava part-i encara continua sent-ho-dels brioches francesos.
La veritat del cas és que, a l'edifici més antic de la ciutat de Bath, suposat llar de Sally Lunn, va existir en veritat una famosa fleca que fins i tot avui en dia pot ser visitada. En el cas que així es desitgi, es recomana fer reservaciones, ja que el local en qüestió, integra la llista dels punts més atractius de la regió de Somerset, on també són mundialment famosos els banys romans que encara es conserven, així com altres monuments entre els quals hi ha el Royal Cresent i l'Abadia.
En l'actualitat, dins de l'esmentat immoble de tres plantes, hi ha un museu que té diversos dels estris utilitzats en la cuina de l'època. Funciona també, un petit però ben condicionat restaurant on cada dia es serveix el famós "Sally Lunn", en honor a la creativa fornera acompanyat d'altres plats típics.
Recepta de la xef Anne Wilson.
Ingredients:
Llevat 7 gr.
Aigua temperada ¼ tz.
Sucre 2 cullerades.
Ous a temperatura ambient 3
Llet ¾ tz.
Mel 1 / 3 tz
Mantega fosa 125 gr.
Sal ½ cullerades.
Farina de blat 4 tz.
Procediment:
Untar un motlle circular d'aproximadament 25 cm. de diàmetre amb mantega fosa o oli i folrar la base amb paper encerat.
Dissoldre el llevat en aigua tèbia i afegir el sucre. Tapar amb plàstic i deixar reposar en un lloc temperat durant 5 minuts fins que la barreja produeixi escuma a la superfície.
Barrejar en un recipient els ous, la llet, la mel, la mantega, la sal, dues tasses de farina i el llevat. Batre a velocitat mitja durant 5 minuts aproximadament.
Incorporar amb un cullerot de fusta, les dues tasses de farina restant per espessir la preparació.
Cobrir amb plàstic el recipient rodó i deixar reposar durant una hora i mitja en un lloc temperat fins que la massa hagi pujat.
Col locar la massa en el motlle i aparellar la superfície amb una espàtula. Tornar a tapar amb plàstic i deixar reposar durant 1 hora més.
Preescalfar el forn a 180 º C. Ficar el motlle al forn durant 35 a 40 minuts. El pa estarà llest quan s'introdueixi en el mateix un ganivet i aquest surti net.
Treure llavors el motlle del forn i untar la superfície amb una cullerada de sucre barrejada amb una cullerada de llet. Tornar a introduir el motlle al forn durant 5 minuts més.
Treure el pa del forn i posar-lo a una reixeta metàl.lica. Tallar en llesques i servir.
Recomanacions:
Després de refredat el pa, pot tallar horitzontalment i procedir a omplir-lo amb mantega. Col·locar novament cada part en la seva posició original i llescar.
Aquest pa es pot conservar 5 dies en un recipient hermètic i fins a 1 mes al congelador.

2 comentaris:

  1. If you're trying to lose weight then you have to jump on this brand new personalized keto plan.

    To design this keto diet, licensed nutritionists, fitness couches, and chefs have united to develop keto meal plans that are useful, convenient, cost-efficient, and fun.

    Since their launch in January 2019, hundreds of people have already remodeled their figure and health with the benefits a good keto plan can offer.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones given by the keto plan.

    ResponElimina
  2. Do this hack to drop 2lb of fat in 8 hours

    Well over 160,000 men and women are utilizing a easy and secret "liquid hack" to drop 1-2 lbs each and every night as they sleep.

    It is very simple and works all the time.

    Here are the easy steps for this hack:

    1) Get a drinking glass and fill it up half the way

    2) And now follow this awesome hack

    you'll be 1-2 lbs skinnier the next day!

    ResponElimina