LA CALCULADORA



Este script y muchos mas están disponibles en
Mundo Javascript

9 de febrer del 2010

PA DE SÈGOL


El Pa de sègol és molt valorat nutricionalment, a més ofereix un sabor molt particular que generalment agrada molt. A nosaltres ens agrada especialment, per això ens agrada fer-ho a casa, sempre fem servir farina integral de sègol de cultiu ecològic, ara disposem de la que elabora Racó del Segura. Com ja hem comentat en alguna ocasió, la farina de sègol té menys gluten i si vols un pa més esponjós i elàstic, és recomanable barrejar-la amb farina de blat. Aquesta és la recepta de Pa de sègol per fer a casa avui. Ingredients:

130 grams de massa mare líquida, 200 grams de farina de sègol integral, 200 grams de farina de blat, 200 mil.lilitres d'aigua, 30 grams d'oli d'oliva, 20 grams de llevat fresc, 1 c / s de sal (adequar al gust , però recordeu que la farina integral és més saborosa), 1 cullerada de sucre i flocs de sègol.

Nosaltres fem la massa en la Thermomix, però també pots pastar a mà fent un volcà amb la farina, disposant en el centre els ingredients i pastant fins a obtenir la textura desitjada. La quantitat d'aigua pot variar depenent de la farina, és millor pecar de poca i anar afegint a mesura que la massa la demani. En el robot de cuina o amassadora introduïm l'aigua i el llevat, barregem a 37 º C velocitat 3 per un minut aproximadament. Incorporem l'oli i tornem a barrejar, afegim les farines, el sucre, la sal i per últim la massa mare líquida, posem velocitat espiga o la que sigui per a pastar, segons el robot utilitzat, fins a obtenir una massa que es desenganxi de les parets del vas i sigui maleable. Pots pastar uno 5-6 minuts. Fes una bola amb la massa i deixa-la reposar en un bol cobert amb un drap de cuina sec i net a temperatura ambient fins que dobli el seu volum. Un cop hagi levado, torna a pastar uns minuts, aquesta vegada de forma manual, i torna a fer una bola aplanant lleugerament. Disposa la massa a la safata del forn sobre un Silpat i úntala amb oli d'oliva, s'empolvora uns flocs de sègol. També pots pintar amb ou perquè els flocs s'adhereixin més i prengui un color més daurat. Deixa llevar una altra vegada fins que augmenti el seu volum i introdueix al forn preescalfat a 210 º C durant 30-40 minuts. Introdueix mentre Precaliente al forn, un recipient amb aigua per vaporitzar. Un cop fet el pa, deixa-ho refredar sobre una reixeta.

1 comentari:

  1. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    And earning money online using it is as simple as 1--2--3!

    Here are the steps to make it work...

    STEP 1. Input into the system what affiliate products you intend to promote
    STEP 2. Add some push button traffic (it takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. See how the system explode your list and sell your affiliate products all by itself!

    So, do you want to start making money???

    Click here to check it out

    ResponElimina